Синоћ је у Вестимнстерској опатији у Лондону један потез Меган Маркл посебно привукао пажњу док је с осталим члановима краљевске породице присуствовала служби у част краљице Елизабете.

Краљевска породица је исказала поштовање према краљици Елизабети ИИ у Вестминстер холу, након што су чланови двора присуствовали краткој служби, а Меган Маркл је виђена како се дубоко клања пред краљичиним ковчегом - што је једно од њених последњих дела у част некадашње британске владарке.

 

Фото: Профимедиа

 

 

У ранијем интервјуу са Опром Винфри, који је ових дана предмет разних критика, Меган Маркл је открила да је пред први сусрет са краљицом морала брзо да научи протокол односно наклон, као и да јој у томе помогла бивша снаја Елизабете ИИ војвоткиња од Јорка.

Својим јучерашњем гестом Меган је многе ганула док је код других изазвала опречне реакције. Ти други у многим њеним потезима према краљици виде лицемрство па истичу комплексан однос који је владао између ње и двора. Тачно је да Мегзит који су изазвали америчка глумица и британски принц био тежак ударац за Елизабету ИИ, али не треба пренебегнути чињеницу да су Меган и Хари покушавали да заштите краљицу од својих нимало безазлених опужби упућених на рачун двора.

После кратке службе, Меган и Хари су виђени како се држе за руке, као и Зара и Мајк Тиндал - након 38-минутне поворке у Бакингемској палати, пише Мирор

Фото: Профимедиа

 

 

Принц Хари је ходао поред свог брата, принца Вилијама, током краљичиног псоледњег путовања од Бакингемске палате до Вестминстер хола, док је Меган дошла аутом заједно са Софи, грофицом од Весекса.

Краљ и виши чланови краљевске породице салутирали су ковчегу док су га осам војника из Краљичине чете Првог батаљона гренадирске гарде уносила у Дворану.Поворку су посматрали краљичини старији рођаци, принц Мајкл од Кента и војвода од Кента.

Поред војводе од Кента била је војвоткиња од Сасекса, грофица од Весекса, принцеза од Велса, а затим и краљица супруга.

 
 

Фото: Профимедиа

 

 

Десетине чланова краљевске породице стајале су у два реда поред Вестминстер Хола, укључујући принцезе Евгенију и Беатрис, њихове мужеве, Зару и Мике Тиндал и леди Луиз Винџор виконт Северн.

Чинило се да је Меган дубоко уздахнула док је краљичин ковчег пролазио испред ње.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".