Сања Маринковић ове године прославила је 48. рођендан, а многи се већ годинама питају шта је тајна њене витке фигуре и младалачког изгледа. Водитељка, наиме, од детињства редовно има физичку активност, храни се здраво и води рачуна о нези лица и тела.

"Редовном физичком активношћу, одговарајућом исхраном и препаратима за негу тела покушавам да се негујем не само због физичког изгледа већ и из здравствених разлога. Као и већина жена које улазе у зреле године, све више времена проводим негујући лице и тело, да касније не бих жалила. Глумица Катрин Денев је говорила да је нега најважнија и ја се слажем са њом, али мислим да се лице и тело негују пре свега правилном исхраном и физичком активношћу. Многи не знају да су правилно дисање и унос кисеоника најбољи еликсир младости. Наравно, нега подразумева и дерматолошко-козметичке препарате", рекла је Сања једном приликом, те додала да користи препарате који имају антиејџ ефекат и интензивно хидрирају кожу.

Фото: Танјуг/ Димитрије Голл

 

"Наравно да је генетика основ, моја бака се као већина жена неговала само кремом за лице и глицеринском кремом за руке, никада није имала много бора, али мислим да су времена тада била другачија што се тиче исхране и начина живота. Због претерано брзог ритма живота и стреса, који оставља траг и на кожи, данас смо сви принуђени да се негујемо адекватним препаратима", истакла је тада водитељка.

С обзиром на то да је због природе посла у студију увек нашминкана, приватно се готово уопште не шминка, а и кад то чини, користи минималан број производа.

"Веома ретко. Користим само кармин за усне са мало сјаја, крему која се усклађује са бојом тена и све чешће коректор за подочњаке", објаснила је Сања.

Када је реч о нези косе, будући да је рано добила прве седе власи, Сања се редовно фарба и одлази код фризера.

"Нажалост, прве седе сам добила још са осамнаест година као поклон од маме, па се од тада редовно дружим са својим фризером, фарбам косу и негујем је адекватним паковањима. Сама не знам ништа, ја ни косу код куће не перем већ искључиво код фризера, а и због посла сам сваки други, трећи дан код фризера", рекла је својевремено.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/sanjamarinkovicofficial

 

Иако је велики противник естетских операција, увећања усана и груди, Сања Маринковић подржава ситне естетске корекције које помажу да се ублаже неправилности на лицу. Како каже, поносна је што је то урадила дискретно, тако да готово нико и не примећује да се подвргла било каквом третману тог типа.

"Јавно сам признала да сам у 39. години пробала хијалурон и њиме уклонила ситне боре око уста. Нико ми није веровао. Све може са мером и да изгледа природно", рекла је водитељка раније.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/sanjamarinkovicofficial

 

Када је о исхрани реч, Сања води рачуна да уноси искључиво здраве намирнице. Пример једног њеног јеловника изгледа овако:

Дан 1

Доручак: Тортиља

Ручак: Пилетина са сосом од печурака

Вечера: Салата од туњевине са руколом

Дан 2

Доручак: Топла палента

Ручак: Броколи од спанаћа и пљескавица од јунетине

Вечера: Печена телетина

Дан 3

Доручак: Сендвич са хумусом и шампињонима

Ручак: Пилетина са празилуком

Вечера: Риба са спанаћем

Дан 4

Доручак: Омлет од беланаца

Ручак: Ролат од коњетине

Вечера: Моцарела са парадајзом или кивијем

(Hello)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".