Током тркачког викенда у Монци председник Ферарија Џон Елкан дао је један од ретких интервјуа у коме је рекао да има поверења у Бинота, али је и нагласио да је незадовољан сезоном у којој је екипа иза Ред Була, пренео је Скај.

Биното је рекао да је потпуно свестан задатка који је пред екипом.

- Ако гледамо ову сезону, знамо да морамо да направимо потребне кораке да бисмо били у позицији да освојимо титулу. Ферари је направио огроман напредак од прошле сезоне, морате се осврнути много година уназад да бисте видели тако велики развој. Укупно гледано, екипа је обавила фантастичан посао у развоју болида, али има ситуација у којима морамо да напредујемо - навео је Биното.

- Поузданост - пошто нас је она коштала неколико победа, ако желите да освојите шампионат потребна вам је поузданост. Вођење трка - стратегија и заустављања у боксу су области у којима је потребно да се побољшамо. Током тркачког викенда се праве грешке. Мислим да је немогуће бити савршен, екипа мора да донесе одлуку, али морамо да будемо најбољи - додао је он.

Фото: Танјуг/АП

 

Возачи Ферарија Шарл Леклер и Карлос Саинц су тренутно други односно пети у шампионату. Возач Ред Була Макс Верстапен могао би да освоји титулу у наредној трци у Сингапуру, ако се поклопе други резултати.

- Не морамо да променимо људе, али сигурно је да морамо да променимо неке ствари. Начин комуникације, начин на који долазимо до процеса одлучивања, потребне су промене - навео је директор Ферарија.

Ферари је други у шампионату конструктора са 139 бодова заостатка за водећим Ред Булом и са 35 бодова више од трећепласираног Мерцедеса, који је поправио резултате у другом делу сезоне.

Фото: Танјуг/АП

 

Упитан како би било завршити сезону иза Мерцедеса, Биното је одговорио: "Болно".

- Због резултата и начина којим смо почели сезону, пошто мислим да би то показало да нисмо били довољно добри у унапређивању болида током сезоне. И било је превише грешака. Али испред њих смо и намеравамо да останемо испред - навео је Биното.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".