Настасји су трудноћи у открили да има озбиљан и слабо познат канцер, и да она и беба неће преживети - тада креће њена борба и животна утакмица.

Неизлечиви мултипли мијелом - рак коштане сржи, погодио је ову неустрашиву младу жену у 27. години живота, током друге трудноће.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

- Добила сам ћерку Ниу са 25 година и убрзо након тога сам затруднела. Тада се у одређеним тренуцима јавља необјашњиви умор. Крвна слика је показивала да се нешто дешава. Ишла сам уредно на контроле. Мој организам је био све слабији и слабији. Ту су пролазили месеци, мени је било све горе и горе. У једном моменту ми се јавило у току ноћи огроман грч у леђима. Ја нисам могла да се исправим. То је већ био негде шести месец трудноће - започела је своју потресну причу Настасја, а потом испричала агонију кроз коју је пролазила:

- Никада нисам чула себе да тако вриштим. Супруг ме је спустио на под, покушавао је да ми помогне. Ту није био крај. Након тога сам шетала још две недеље иако су ми се јављали болови као ишијас. У једном тренутку сам опет добила грчеве и онда више нисам могла да ходам. Тек смо касније сазнали зашто. Кости су ми биле препуне лезија и при неким наглим покретима су могле да ми пукну. Ту је пролазило време, схватила сам да морам да променим доктора. Тада сам добила наређење да ме хитно превезу у КЦ Војводина да се то даље испита. Доктор је знао да је нешто опасно у питању. Превезли су ме у болницу где су ми урадили пункцију коштане сржи - каже Настасја.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ALO. RS

 

Упркос страшним прогнозама, успела је да роди здравог дечака Вука. Ипак, порођај није прошао глатко, Настасји су се током порођаја десили разни преломи костију.

- Они су знали шта је тада, али ми нису одмах рекли да ме не би стресирали у трудноћи. Тих дана сам лежала у болници, породила сам се царским резом. Речено ми је било да нећемо преживети ни ја ни дете. Прогнозе су биле застрашујуће. Сећам се момента када су ме одвезли у салу, када сам погледала мајку, видела сам одлучан поглед у очима. Ја сам тако храбро отишла на тај порођај, у сали је било 20,30 људи. Сад кад вратим филм уназад, не знам да ли сам саму себе тешила јер нисам мислила на најгоре. На порођају су се десили разни преломи, грудна кост ми је поломљена, ребра. Бебу су ми довезли у инкубатору.

Најжалије од свега ми је било што нисам могла да загрлим своје дете. Увек када причам о томе то ме погоди - испричала је Настасја гостујући у Реалној причи.

Ова храбра жена је решила да о својој борби и свему кроз шта и данас пролази отворено говори на свом Инстаграм профилу.

БОНУС ВИДЕО: