Краљевски обреди су често комплекснији од обичних, па тако чак ни сами букети који су се налазили на ковчегу краљице Елизабете II нису ту случајно, већ сваки од них носи снажну поруку. 

На ковчегу се налазе беле далије - које симболизују љубазност и милост, чак и када су ствари тешке као и посвећеност ономе што је добро. Далије су симбол невиности, чистоте и новог рођења.

Фото: Профимедиа

 

Ту је и биљка украсни грашак која означава растанке и одласке, а која је била омиљена Елизабети II. Овај цвет је симбол априла, месеца када је краљица рођења. Поред тога, он је начин да се искаже захвалност некој особи. У овом случају, британској краљици.

Флокс (пламенац) симболизује спајање тела и душе и притом је и званични цвет Шкотске.

Фото: Профимедиа

 

На крају, на ковчегу се налази и биљка вресак која се везује за краљицу Викторију и 1884. годину када је ова британска владарка како је њен радник господин Браун убрао ову биљку верујући да она доноси срећу.

Краљица Елизабета II преминула је осмог септембра у Балморалу, у 96. години. На британском трону била је седам деценија што је чини монархом са најдужом владавином у историји.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Војна парада у Лондону у част јубилеја краљице Елизабете

(Блиц жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".