Нестанак 300 килограма кокаина крајем 2014. због којих је у фебруару следеће године убијен Никола Радоман означио је поделу јединствене групе из Котора на два одвојена клана, шкаљарски и кавачки.

Од тада се нижу убиства која се могу повезати и са крвном осветом. Последња у низу жртвава у обрачунима два најсуровија овдашња клана је шеф Шкаљараца Јован Вукотић, који је прошлог четвртка ликвидиран у Истанбулу.

Убиство Вукотића у Турској било је толико шокантно тим пре што је извршено наочиглед његове трудне невенчане супруге Маше М. и малолетне ћерке. Њих две су, срећом, прошле неповређене у овој пуцњави.

Вукотићу су нападачи пришли на мотору, овај их је у први мах видео, али није успео да одвеже сигурносни појас, после чега му није било спаса. Лекарске екипе које су стигле на лицу места могле су да само констатују смрт.

Вукотић је јула прошле године напустио Црну Гору, а док је боравио у београдском и подгоричком затвору, припадници супарничког клана покушали су три пута да га ликвидирају. Сећамо се како је пресретнута храна коју су кавчани отровали, а било је покушаја убиства у Спужу.

Апсолутни вођа Шкаљараца био је на потерници црногорског правосуђа због сумње да је планирао ликвидације вођа кавачког клана. Како су јавили црногорски медији, тамошњи истражитељи дошли су до сазнања да је за Вукотићево убиство плаћено милион евра.

У крвавим обрачунима два которска клана, такође су убијени Вукотићеви отац и кум.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".