Краљ Чарлс III, који се јуче попео на престо Велике Британије после смрти краљице Елизабете II, за разлику од своје мајке, није увек имао такта у својим јавним наступима. Британци памте многе његове несмотрене, смешне и необичне изјаве, и оне их и дан данас увесељавају.

О биљкама у свом врту

У интервју из 1986. године тада само принц Чарлс је рекао: "Често долазим овде и разговарам са биљкама. Веома је важно причати са њима, а чини ми се да, знате, оне реагују на моје речи". Ко би рекао да су биљке тако добри саговорници. Мораћемо да питамо новог краља за теме за разговор с њима.

Фото: ЕПА

 

 

О љубави

Године 1981, током интервјуа са принцезом Дајаном и принцом Чарлсом, новинар их је питао да ли се воле. Принцеза је одмах одговорила потрврдно, док је принц незаинтересовано додао: "Шта год да значи - бити заљубљен". Сигурно смо да њих двоје нису делили кревет те ноћи.

О прељуби

Познат као особа која држи до традиције, Чарлс је се нашао у чуду што су јавност и принцеза Дајана били шокирани што је имао љубавницу, рекавши: "Да ли озбиљно очекујете да ћу бити први принц од Велса у историји који нема љубавницу?".

Бити веран својој жени била би прилично племенита ствар. Бити поносан што имаш љубавницу, само због тога што идеш стопама својих претходника, није. Након скоро тридесет година прељубе, Чарлс се оженио својом љубавницом Камилом Паркер Боулз 2005. године.

Фото: Танјуг/АП

 

 

О страху од агената

У писму из 1991. у којем је осудио режим неколико година раније убијеног румунског диктатора Николајеа Чаушеског, Чарлс је свом коресподенту написао: "Надам се да ц́ете ово писмо добити пре пре него што ме неки страшни тајни агент убоде у леви гуз отровним кишобраном!"

Морамо приметити да је британски краљ био веома креативан када је размишљао о начину на који ће бити извршен атентат на њега.

О групи "Спице Гирлс"

Када је Џери Халивел напустила групу Спице Гирлс 1998, Чарлс је био потресен. Веровали или не, он је Џери послао писмо у којем је писало: "Група нец́е бити иста без тебе… Шта ћу ја без твог дивног пријатељског поздрава?".

У овој реченици Чарлс је алудирао на тренутак када се крајем 90-их срео са чланицама групе "Спајс Грлс", а Џери је потпуно нарушила протокол и новог британског краља благо лупила по гузи.

О црвеном тепиху

Као члан британске краљевске породице, Чарлс је ходао на безброј црвених тепиха. Он је то чак једном приликом и коментарисао. "Понекад се питам да ли је две трећине наше планете прекривено црвеним тепихом", рекао је он у шали.

Фото: Профимедиа

 

 

О микрофонима

Не бисмо рекли да кобасице и микрофони имају много тога заједничког, али с друге стране, ми се не налазимо на британском престолу. У припреми за један интервју, Чарлс је показао на микрофон и присутнима рекао: "То се зове микрофон. То је велика кобасица која покупи све што кажете".

Многима и данас није јасно шта је он тада хтео да каже.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".