Нови британски краљ Чарлс III обратио се јуче нацији након први пут након што је јавност потресла вест о смрти краљице Елизабете II. 

Он је заузео своје ново место, а потом је уследило ТВ обраћање нацији у којем је он открио нове званичне титуле принца Вилијама и Кејт Мидлтон. Такође, није заобишао ни свог другог сина, принца Харија и његову супругу Меган Маркл.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Иако су се одрекли краљевских титула и отишли да живе далеко од породице краљ Чарлс ИИИ није желео да се његов син осећа запостављено и одбачено, већ му је пружио руку помирења. 

- Желим да изразим своју љубав према Харију и Меган док настављају да граде своје животе у иностранству - рекао је Чарлс.

Његове речи многи су протумачили као напор да са својим другим сином пронађе заједнички језик и приволи га да поново постане део породице.

Након краљичине смрти принц Вилијам је добио титулу принца од Велса.

Да подсетимо, Хари и Меган имали су напет однос с краљевском породицом откако су одступили с места старијих чланова краљевске породице у јануару 2020.

Фото: Instagram/ screenshot meghanmarkle_official

 

 

У интрвјуима који су урађени са чувеном новинарком Опром Винфри у марту 2021. године, принц Хари је открио да се осећа веома лоше јер је оца звао више пута, али му се он није јавио на телефон. 

- Кад смо били у Канади, имао сам три разговора с баком и два с оцем пре него што је престао да одговара на моје позиве - рекао је тада Хари.

Ипак, трагичне околности учиниле су да је садашњи краљ ипак донекле омекшао према свом сину.

- Много смо повредили један другог и сада ћу покушати да ми један од приоритета буде да излечим ту везу - рекао је Хари.

У децембру 2021. појавиле су се нове информације да су принц Хари и његов отац месецима "једва разговарали".

Фото: Профимедиа

 

 

Ипак, након смрти краљице ствари су се промениле. Краљ Чарлс III је ипак схватио да лоши односи не доносе ником ништа добро и да је време да се смање тензије и уреде односи у породици.

- Принц Чарлс очито схвата да мора да преузме помирљиву улогу одраслог човека какву је пре имао принц Филип - рекао је Коутрон.

- Као и његов отац, он схвата да ће допуштање емоцијама да бујају бити пад Виндсора. Принц Филип користио је оно што је краљица назвала својим "безобразним хумором" да разбаруши перје, чак и с Харијевом и Вилијамовом мајком Дајаном. Чарлс ће морати да пронађе свој начин да одржи породицу на окупу уместо да је пусти да се растане због препирки -  додао је.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".