Младић је признао да је убио своју девојку из Канаде само неколико недеља након што се она преселила у Велику Британију да живи са њим док јој траје туристичка виза.

Џек Сепл (23) признао је јуче на суду у Челмсфорду у Енглеској да је убио 19-годишњу Ешли Водсворт, коју је упознао преко апликације за упознавање.

Полиција је данас открила да је Ешли умрла од “више убода ножем”. Пронађена је мртва у стамбеној згради у Тенисон Роуду у Челмсфорду око 16 часова 1. фебруара, неколико дана пре него што је требало да оде куц́и.

Имала је шестомесечну туристичку визу и дошла је у Британију након што је упознала Сепла он-лајн, речено је на претходном судском рочишту.

Полиција је отишла у стан након што је примила извештаје о “породичним нередима”, а Сепл је ухапшен. Упркос напорима хитне помоц́и, Канађанка је проглашена мртвом на лицу места.

Као узрок смрти наведен је убод ножем у груди.

Суду је раније речено да је Сепл пронађен на кревету поред Ешлиног тела када је полиција стигла, а она је проглашена мртвом на лицу места.

Одајуц́и почаст Ешли, њена пратетка Това Водсворт рекла је да је била на “путовању живота” након што је у новембру прошле године стигла у Велику Британију из свог дома у Вернону у Британској Колумбији.

На кратком саслушању, Сеплов адвокат је рекао да је психијатар показао да је оптужени способан да се изјасни.

Судски службеник је прочитао једину оптужбу за убиство, а Сепл је једноставно одговорио: “Крив сам” – показујуц́и мало емоција док је то чинио.

Њему је одређен притвор и изрицање пресуде је 10. октобра, саопштила је полиција Есекса у јучерашњем саопштењу.

Судија је рекао да му прети доживотна казна.

- Био је посесиван -

Породица је описала Ешли као “вољену и лојалну својој породици и пријатељима”.

Џеф Водсворт (66), Ешлин деда, рекао је да је чак охрабрио своју унуку да отпутује у Енглеску.

Ешлина породица је испричала како их је молила да јој купе ранију авионску карту непосредно пре смрти.

Ствари су се погоршале када је “посесивни” Сепл брзо показао своју мрачнију страну, тврди њена породица.

Њени најближи су испричали како се њен болесни дечко “пријавио на све њене друштвене мреже, обрисао све њене постове и променио све њене лозинке” како не би могла да тражи помоћ.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".