Случај је откривен на улазу у земљу, када је два сата после поноћи, на ред за уобичајну царинску контролу пристигао комби ''мерцедес спринтер'' домаћих регистарских ознака, наводе из Управе.

Њиме су из Немачке ка Богатићу путовала два младића од 22 и 27 година, који су цариницима рекли да немају ништа да пријаве сем половног намештаја и једног бицикла које превозе у товарном делу комбија.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Међутим, када су цариници отворили товар, видело се да је немогуће прићи његовом средишњем делу  који је са свих страна био ограђен кабастим намештајем (кауч, орман, фотеље итд.)

То је побудило сумњу да се можда у средини нешто крије, па су се цариници одлучили за додатну проверу специјалним уређајем за контролу тешко доступних шупљина.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Захваљујући томе, у средини товара уочени су делови мотоцикала, због чега је истоварен сав намештај и тако откривена два скупоцена мотора марки ''Kawasaki Z100R'' и ''Ducati Street Fighter V4'', које су младићи покушали да камуфлирају половним намештајем.

Како за поменуте мотоцикле нису имали никакву документацију, а постоји и основана сумња да су украдени у Немачкој, случај је предат полицији у даљу надлежност.

Фото: Управа царина републике Србије

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".