Бивши селектор и играчка икона кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић, сојевремено је причао о односу са "кошаркашким Моцартом", Драженом Петровићем.

Он је испричао како гледа на сукоба са Драженом који се десио у последњим годинама постојања велике Југославије.

- Моје непозивање на списак од 16 играча 1989. године пред Европско првенство од стране Дуде Ивковића који је тада био селектор, тада сам био јако љут и погођен. Уствари сад схватам да офанзивно оријентисани плејмејкер као што сам ја био, у пару са најбољим играчем Југославије у то време,Драженом Петровићем, нема никаквог смисла, него има смисла други тип плејмејкера са њим.

Фото: Н. Параушић, Јутјуб принтскрин/Basketball1980

 

 

Као и једног оштрог дуела са легендом југословенске и хрватске кошарке...

- На једној утакмици коју смо изгубили после два продужетка у Загребу, мислим да је то било неко полуфинале, Дражен је испао у једном од тих продужетака због пет фаулова, после утакмице ми се унео у лице и рекао "а ти мали запамтићеш кад ћеш играти у репрезентацији, никад више", окренуо се и отишао, и онда сам ја кренуо за њим, псовао га, вређао, држали ме сви...

- И од те године ја стварно нисам био у репрезентацији, да ли је то због тога или нечег другог не знам, али мени се то десило, тако да није била нека пријатна ситуација иако смо имали одличан однос, али да ли из те неке дрчности нас клинаца који смо се дрзнули да нападнемо ту моћну Цибону у то време, њега на тој позицији, његовог брата који је исто био у репрезентацији, немам појма, али то је нека истина - закључио је Александар Ђорђевић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".