Спортске звезде и управна тела спортских такмичења одали су почаст краљици, а организатори првенстава разматрају најадекватније решење за утакмице које су заказане за овај викенд, преноси Скај њуз. 

Бројни спортски догађаји одложени су након смрти краљице, а даље одлуке у вези са утакмицама за викенд биће донете данас.

Бакингемска палата је у четвртак увече објавила смрт краљице Елизабете Друге, која је била најдуже владајући британски монарх.

Иако су многи већ објавили своје одлуке, Премијер лига још увек није открила своје планове, а коначна одлука се очекује данас.

За сада је познато да су званично одложена само два меча у Енглеској, а међу њима је и сусрет који је био заказан за вечерње сате између Бурнлија и Норича у Чемпионшипу и и Транмера и Стокпорта у Другој лиги.

Очекује се да ће исти случај бити и са комплетним колом Премијер лиге, а велика је могућност да се иста метода примени и за мечеве заказане за наредни викенд. Разлог за то је што би сахрана требало да буде заказана за 18. септембра. 

По претходном распореду, седмо коло енглеске Премијер лиге требало је у суботу да отворе Фулам и Челси од 13.30, док је од 16 планирано чак четири меча - Бормут је требало да угости Брајтон, Лестер Астон вилу, Вулверхемптон је требало да гостује Ливерпулу на Енфилду, а Брентфорд Саутемптону. 

Дерби кола је био заказан за 18.30, када је требало да се састану Манчестер сити и Тотенхем. 

За недељу су планиране три утакмице - од 15 сати требало је снаге да одмере Арсенал и Евертон, као и Вест хем и Њукасл, а од 17.30 утакмица Кристал палас - Манчестер јунајтед. 

Коло је требало да затворе Лидс и Нотингем форест утакмицом у понедељак. 

Слична је ситуација и у осталим фудбалским такмичењима Велике Британије, па је тако шкотска професионална фудбалска лига је одложила своје такмичење и утакмице између Дандија и Коув Ренџерса у знак поштовања.

Фудбалска лига Северне Ирске саопштила је да су мечеви у петак увече између Клифтонвила и Гленторана и Ларна и Данганона одложени.

Осим фудбалских утамица, отказани су и рагби, голф и крикет мечеви, као и бициклизам и Формула 1.

Такође, одложена су и догађаја у коњичким спортовима, омиљеном спорту преминуле краљице, по писању Скај њуза.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".