- Ова Opera је у неку руку мој повратак на домаћу сцену, када је у питању наступ овакве природе, на отвореном. Већ сутра ћу преговарати са управником СНП-а да се организује извођење још неколико Opera, а треба да се договоримо и за локације. У оперским салама се још увек осећају последице пандемије, мање је публике. За наступ 10. септембра певаћу директно у микрофон, а глумићу „из себе“ како бих се у тим сценама понашао као Жељко Лучић. Реч је о једној комплексној улози, са елементима комедије и трагедије, баш као и све Вердијеве опере – са трагичним крајем. То је прича која може да се стави у било које доба, савремено, прошло, универзална је – поручио је данас Лучић на конференцији за штампу у „Геозаводу“.

Жељко Лучић, један од најцењенијих српских баритона, кога називају „вердијанским“ јер су га улоге у Вердијевим операма прославиле, наступао је на многим сценама у свету, међу којима се издвајају четири најпрестижније оперске куће – њујоршки Метрополитен, Миланска скала, Бечка Opera и Краљевска Opera у Лондону. Сада стиже у Београд, спреман да својим гласом одушеви публику за коју ће улаз на ову манифестацију, као и током претходних година, бити бесплатан.

- „Opera на води“, јединствен музичко-сценски догађај на отвореном, одржава се четврту годину заредом. Сцена на платоу иза Геозавода угостиће најуспешније домаће извођаче, док ће се у улози специјалне гошће, захваљујући подршци Италијанског центра за културу, наћи Алида Берти, која ће специјално за ову прилику одиграти улогу Ђилде, Риголетове ћерке – истакла је Александра Ковачевић из „Хуман Дистрицт-а“

Лучић ће наступати са члановима Опере Српског народног позоришта, а Александар Станков, управник те новосадске институције, каже да му је част што ће учествовати у овом пројекту.

- Част ми је што наша кућа остварује сарадњу са Опером на води пошто је она показатељ да је опери потребан нови простор. СНП је у неколико наврата имало продукције на отвореном, а последња је била Вердијева „Аида“ на Петроварадинској тврђави. Сви ти догађаји показују и доказују да оперска публика постоји у нашој земљи и треба је мобилисати и ангажовати да долази на представе. Начин за привлачење нове публике је свакако квалитетна представа, а једна таква је управо на репертоару 10. септембра у оквиру Опере на води са Жељком Лучићем и биће то велики оперски спектакл. Позивам све који се још увек размишљају да ли да дођу на ту представу, да се више не двоуме и да дођу јер се неће покајати. Биће то заиста велики спектакл – закључује Станков.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".