Поступак припреме ајвара подразумева печење паприка и њихово љуштење. Али, управо љуштење паприка задаје нам доста муке.

Фото: Нпортал

 

Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес. Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне, или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли покријете их крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата.

Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.

БОНУС ВИДЕО:

(Ствар укуса)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".