Доналд Трамп је председника САД Џозефа Бајдена назвао "државним непријатељем", на свом првом страначком скупу откако је амерички Федерални истражни биро (ФБИ) извео претрес његовог имања на Флориди, у потрази за поверљивим документима.


Обраћајући се у суботу пред хиљадама присталица у Пенсилванији, бивши републикански председник је оптужио Бајдена да је против њега употребио ФБИ, преноси ББЦ.

Трамп тврди да је акција коју је спровео ФБИ на његовом имању била "једна од најшокантнијих злоупотреба моћи од стране било које администрације у америчкој историји".
Он је боравио у Пенсилванији како би подржао два републиканска кандидата, кардиохирурга и ТВ лице Мехмета Оза , који је у трци за Сенат, и сенатора Дага Мастриана који се кандидује за следећег гувернера ове америчке савезне државе.

Обојица су се обратили само кратко, док је Трамп (76) у првом делу свог скоро двосатног говора критиковао претрес ФБИ, а касније се вратио на познате теме: тврдње да су му украдени избори 2020, нападе на ривале у Демократској странци и обећања да ће „спасити Америку“, преноси ББЦ.

Фото: Танјуг/АП

 

Агенти ФБИ, који су у августу претражили посед бившег председника Доналда Трампа на Флориди, пронашли су празне фасцикле са ознакама о поверљивости, као и више од 10.000 записа без ознака класификације, наведено је у попису одузетих материјала објављеном у петак, пренео је АП.

 

 


Према инвентару, који је објавио Секретаријат за правосуђе, откривен је садржај 33 кутије и фасцикли узетих из канцеларије и складиштене просторије у Трамповом поседу Мар-а-Лагу током претреса 8. августа, наводи Глас Америке.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".