Током година на друштвеним мрежама су се формирали трендови, од којих су неки изазвали велику пажњу јавности, највише због бизарности унутар самих снимака.

Након "пренковања" пролазника, корисници Тик Тока су прешли на оне који не могу да им одговоре, као ни да реагују на њихово понашање током снимања - покојне људе, односно, тачније речено, њихове загробне куће на гробљима.

Сем непримерног понашања на самом гробљу, неки од Тик Токера снимају парцеле док шетају између њих, а онда пре пуштања , убацују веселе песме, попут "Хајмо сви руке горе" Милоша Бојанића, где је највећи акценат на део песме "Хајмо на ноге, хајмо сви руке горе", док је камера телефона уперена ка споменицима и хумкама.

 

 

Следећи снимак који је разбеснео кориснике друштвнеих мрежама, начинила је група младих која је дошла до једног од гробова, да би затим започели са карикирањем разговора са мртвиима који неки људи практикују током посете својим најмилијима.

 

@милос__с

кад не знас где цес па свратис на гробље код било кога😂😂😂😂 ♬ оригинал соунд - Милос Станковиц

 

На видеу који је објављен на Тик Току један од младића је пришао споменику и започео да лелече, да би његови пријатељи праснули у смех, све време снимајући бизарну сцену.

 

 

Инспирацију у народној музици пронашао је и следећи Тик Токер, који је снимајући гробље, налепио песму Јашара Ахмедовског "Кад свећа догори" из које је акцентовао стихове "Већ су давно легли сви, и сву тугу скрила тама, кога ноћас чекаш ти, кога чекаш тако сама."

Гробља су нажалост постала непресушан извор за шалу и прављење снимака и фотографија, такође и због самих споменика, будући да на некима стоје једнако бизарне поруке или елементи. Управо због тога, људи понекад не могу да одоле, а да не направе снимак.

За неке од споменика након што су снимци појавили у медијима, оглашавале су се породица и пријатељи, објашњавајући да ни њима није било право, али да је жеља покојника била таква, а његова последња жеља колико год да је била чудна, није била упитна.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".