Бора је сина добио из првог брака, са балерином Снежаном Матић, а са другом супругом, Каролин Килком, добио је ћерке Дану и Тару. Старија Борина ћерка је писац и драматург. Наследница Дана веома личи на оца. Рођена је 1977. године у Београду. Школовала се у Будимпешти, Детроиту, Индијанаполису и Њујорку, а студије драме завршила је у Лондону. Бавила се и глумом. Тумачила је споредне улоге у филмовима: "Потера за срећ(к)ом", "Флерт", "Рат уживо", "Живот је чудо", као и у истоименој ТВ серији. Шест година је радила као преводилац у Уједињеним нацијама.

Њен роман првенац "Трагична судбина Морица Тота" (2008) преведен је на немачки и енглески језик.  Ауторка је романа "Парк Логовској" који је 2016. године био у избору за Нинову награду. Дана га је посветила свом оцу Бори, који се много радовао његовом објављивању. И она и њен брат су дар за уметност наследили од родитеља.

- Сигурно је да је моја некадашња, младалачка жеља да будем глумица, па тако и чињеница да сам у Лондону завршила "студије драме" (смер који је по много чему сличан нашој драматургији), утицала на то да моји романи садрже одређене драмске карактеристике. Глума свакако може бити од велике помоћи у грађењу књижевног дела, поготову када су дијалози у питању, јер се кроз тај механизам изговарања реченица, односно реплика, лако може издвојити аутентично од лажног, а читаоца је, баш као и публику у позоришту, јако тешко преварити - рекла је раније за "Новости" Дана Тодоровић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите слике са снимања серије "Бела лађа"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".