Бразилац Ромуалдо Родригез (44), пловио је поред обале Француске Гвајане у свом дрвеном чамцу, када је вода изненада почела да улази на пловило које се врло брзо преврнуло. Рибар је завршио у води, а ситуацију је додатно закомпликовало то што је био непливач.

Међутим, овај човек је имао велику срећу, те је помоћу само једне ствари преживео 11 дана на отвореном океану без хране и воде. То је успео тако што се попео на преврнути замрзивач.

Након тога га је код обале Суринама приметила посада другог брода која га је извукла из воде.

Родригез је мислио да ће га напасти ајкуле, јер на отвореном мору има “много радозналих риба”. Открио је и како је изгледао тренутак када је спасен:

– Чуо сам буку и угледао чамац, али посада није знала да сам ту, мислили су да нема никога. Губио сам вид, али сам успео да подигнем руке и затражим помоћ. Овај замрзивач је мој Бог, моје чудо – рекао је Родригез.

Бразилски медији пренели су да је рибар спасен на око 450 километара удаљености од места где му је потонуо чамац, а подељени су и драматични снимци његовог спасавања 11. августа. Када се чамац вратио на обалу, Ромуалдо је ухапшен јер није имао одговарајуће путне исправе и провео је 16 дана у затвору, пише Метро.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".