Камера је ухватила тренутак од ког стаје срце када је најбржа ајкула на свету скочила на палубу чамца и замало ударила и повредила групу запањених рибара. На снимку који је поделио Камерон Синклер, један од риболоваца на броду, види се атлантска краткоперајна мако ајкула како искаче из воде док пецароши мотају свој улов ближе чамцу.

Група је пецала недалеко од обале Масачусетса у САД током викенда када се морска звер срушила право на палубу. Док су се спремали да покупе упецану ајкулу на задњем делу чамца, још једна краткоперајна мако звер се појављује одмах испред њих, преврц́е се у ваздуху и упада на брод.

Ајкула је ударила о палубу, остављајуц́и риболовце у шоку. "Је*оте!" каже камерман. Један од њих одбацује штап за пецање и трчи уз мердевине док је његов пријатељ заробљен у углу. Гледа ајкулу како се мигољи на палуби и уверава своју групу да је добро и неповређен. 

Видео је нашироко дељен на друштвеним мрежама јер су га многи љубитељи пецања назвали "најлакшим уловом икада". Један се нашалио: "А сад се све променило, ајкуле долазе по нас!" Наслов видео снимка је гласио: "Ова мако ајкула је прешла у режим потпуног ваздушног напада. Нечувено." Према Националној управи за океане и атмосферу САД, мако ајкуле су наведене као "забрањене врсте", што значи да се не могу убити, или однети као улов.

Погледајте снимак:

 

 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".