У истом изазову учествовао је и Арчи Бетерсби, који доживео смртоносну повреду мозга због које је касније преминуо.

У овом изазову учесници не дишу све док се не онесвесте, што може довести до тога да низак ниво кисеоника у мозгу проузрокује нападе, озбиљне повреде и смрт.

Лорин Китинг је због тога издала упозорење другим породицама. "Један од Леонових пријатеља ми је рекао да је учествовао у том челенџу на Фејстајму, након што га је видео на ТикТоку".

-Леон је хтео да буде први који ће то да проба. Он и његови пријатељи су мислили да је то смешно и забавно. Мислили су да ће се пробудити, али Леон се није вратио. Све је пошло по злу, навела је Лорин.

Каже да нико не очекује да ће његово дете то да ради. "Молим вас, упозорите их, ови онлајн изазови нису вредни њихових живота. Нису вредни лајкова или због чега већ то раде", истакла је очајна мајка.

До Леонове смрти дошло је неколико недеља након што је преминуо Арчи Бетерсби, којег је такође пронашла мајка. Арчи је доживео повреду мозга због које је био стављен на апарате за одржавање живота, са којих је искључен почетком августа.

Арчијева мајка Холи Денс је раније рекла да се сумња да су чак 82 особе преминуле због учествовања у овом изазову, а да је још много деце повређено за ових 14 година, колико изазов постоји.

У ТикТоку кажу да су предузели мере како би спречили кориснике да деле снимке и да их претражују речима "blackout challenge". Наводе и да бришу такве снимке када их пронађу.

У полицији наводе да нема сумњивих околности када је реч о смрти Леона Брауна.

(РТС)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".