Сигурни смо да нисте до сада чули да се ловоров лист ставља у веш машину, а трик не даје ефекат омекшавања веша или додавање мириса већ служи да - сачува боју али и да врати боју која је нестала претходним прањима.

Ловоров лист можете ставити директно у машину за веш, али много бољи ефекат ћете добити ако веш потопите у лонац напуњен водом.

У зависности од количине веша, узмите до чак десетак ловорових листова, ставите их у воду и прокувајте.

Фото: Профимедиа

 

Када се та вода мало охлади, после 20-30 минута потопите у њу одећу и оставите да одстоји неколико сати. Можете с времена на време промешати веш руком за још бољи ефекат. Затим добро исцедите одећу и оперите је у машини за прање веша или ручно.

Овај трик најбоље функционише са белом одећом

Ако ловоров лист неким чудом не помогне, постоји још неколико начина које можете да покушате. Једна од њих је стављање две кашике соли у машину за прање веша. Одавно се користи за прање завеса и столњака, јер ефикасно уклања мрље и враћа им белу боју.

Добро је знати да ловоров лист није једини зачин који добро функционише у купатилу. Бибер такође добро ради посао пре него што избледи и офарба одећу у машини за прање веша. Тај стари природни начин је обавезан у рутини сваке искусне домаћице. Важно је да се може користити и за беле и за обојене тканине.

Ако имате пуно црне и тамне одеће, покушајте да додате кафу или чај у свој веш. Овај једноставан, природан трик омогућиће вам да уживате у интензивној црнини ваше омиљене одеће. Довољно је да сипате четвртину чаше јаког чаја или кафе у део за прање. Ово пиће има веома интензивну боју и спречиће да ваша одећа даље бледи.

(Магазин новости)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".