Игор Терзић, кога Специјално државно тужилаштво терети да је учествовао у планирању убиства наводног вође шкаљарског клана Јована Вукотића, ухапшен је одмах након што је напустио главну пријавницу УИКС-а и спроведен је у Истражни затвор.

Терзић је на слободи био веома кратко јер чим је изашао из затвора, где је лежао због другог кривичног дела, сачекали су га полицајци са фантомкама и дугим цевима и вратили га назад.

У безбедносним службама, Терзић је означен као члан кавачког клана и део је дванаесточлане криминалне групе.

Према ставу тужилаштва, на целу организације је Вукотићев суграђанин Радоје Звицер, који је у бекству. Чланови криминалне групе су Милан Вујотић, Которанин Слободан Кашћелан, који се налази у Истражном затвору, затворски службеник Владан Лучић, Драган Кнежевић, Горан Вукчевић, Стефан Краљевић, Данило Бакић, Радован Вујовић, Филип Кнежевић и Ратко Живковић.

Фото: Архив Новости

 

Један од кључних доказа црногорског тужилаштва у поступку против Радоја Звицера, који је у бекству и за којим је расписана потерница, пресретнута је комуникација путем Скаја у којој наводно даје инструкције и нервозно критикује припаднике клана ангажоване на ликвидацији Јована Вукотића због тога што одуговлаче са планом. У једној од порука наводно се Звицер осталим члановима групе обраћа речима:

-Вјере у себе немате, то је ође највиши проблем. - Немате ви самопоуздања... - Не гурамо никога и нећемо. Кратко и јасно. Ко ће да ради, нека крене у канал да сређује, нека заврши, држаће. Нека ујутро буде на упуцавање. Лако није, него је тешко. Али сад самопоуздање, а не мрак на оч, писао је Вујотић, који је такође у бекству.

Првобитни план убиства био је да у каналу у близини затвора у Спужу чекају да се Вукотић појави на прозору и пуцају на њега из пушке са оптичким нишаном. План Б, како су га назвали, био је да затворски чувар Владан Лучић затвори капију простора за шетњу унутар Истражног затвора и онемогући евентуално бекство

Вукотића, који је требало да се нападне и из ваздуха дроновима на које су биле прикачене бомбе,пише у списима.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".