Грађани који уштеде струју у односу на исти месец претходне године добиће драстичан попуст, најавио је председник Србије Александар Вучић.

Председник је рекао да се не планирају искључења електричне енергије, а да ће сви они који буду штедљиви бити награђени попустом.

У наставку прочитајте пет једноставних трикова за уштеду електричне енергије.

ГАСИТЕ ТЕЛЕВИЗОР

Гасите светла и ТВ када изађете из просторије, а током ноћи и интернет.

ГРЕЈАЛИЦА

Грејалице палите само када су вам неопходне. Уколико је прохладно, обуците џемпер или се завијте у ћебе.

Фото: Профимедиа

 

 

ВЕШ-МАШИНУ ПАЛИТЕ НОЋУ

Стручњаци саветују да воду у бојлеру загревате само ноћу, када је на снази јефтина тарифа, јер ће у том случају месечни рачун бити око 400 динара, а у супротном три пута већи. Уколико у домаћинству живе до три члана породице, бојлер не укључујте на максимум.

Веш и судо машине укључујте иза поноћи, што је врло једноставно јер се многе могу програмирати. Значајна уштеда је и уколико веш перете на нижој температури

ЛЕД СВЕТЛА И ФРИЖИДЕРИ

Препорука стручњака је да обичне сијалице замените оним ЛЕД. Уштедећете и ако добро затворите врата фрижидера, да дихтунг гуме добро припајају, те ако редовно чистите наслаге леда из замрзивача.

КУВАЈТЕ ПАМЕТНО

Шерпу прекривајте поклопцем док кувате, а загрејану рерну искористите да на њој спремите два-три јела, за неколико дана. И ринглу такође гасите нешто пре краја кувања, јер је она до тада сачувала довољно топлоте да успешно завршите посао.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".