Премијерка Ана Брнабић поручила је данас да сви капацитети Србије у септембру морају бити усмерени на Косово и Метохију, како би се спречио било какав вид насиља и обезбедио мир, и да је то приоритет.


Брнабић је, када је у питању одлагања Европрајда, истакла да је управо СНС први пут обезбедио Прајд, као и одрзавање параде у претходних осам година, чиме је, каже, та странка показала колико поштује људска права.

Фото: Предраг Митић

 

- И овог 1.септембра креће паклени период за Србију, јер ми за таблице (на КиМ) немамо ништа - рекла је Брнабић и истакла да Србија у овом тренутку има толико терета на својим леђима да је то немогуће издржати.

Премијерка је додала да ће овај септембар бити тежак и специфичан, те да је неизвесно какве ће Албанци на КиМ једностране потезе даље вући, а да је најважније да се обезбеде мир и стабилност.

Фото Тањуг

 

- Ми смо постигли интерес када је реч о личним документима на КиМ, било нам је важно да Срби могу да користе своје личне карте, а то је Александар Вучић успео да уради заиста невероватном политиком и вештинама. За таблице ми немамо ништа, то је проблем који тек долази и сви наши капацитети морају бити усмерени на то, како би спречили било какво насиље на КиМ, ако само 20 одсто од укупних капацитета оде на Прајд, толико ће Србија бити рањивија - поручила је Брнабић.

Премијерка је рекла да је Влада јуче саопштила да услед појачаних тензија у региону, што она сматра да је више него оправдано, указујући на ситуацију на КиМ, околности налажу да се Европрајд не одржи.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

- Свако ко је јуче слушао Вучића на прес конференцији је требало да буде поносан на његове речи, а не да тражимо још један сукоб. Право сваког грађанина је да шета, али ако не сачувамо мир, нема ни Прајда - закључила је Брнабић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".