Овако причају у Сомбору након што су мештани сазнали да је у стравичној саобраћајној несрећи настрадао осмогодишњи дечак, а његова мајка Весна Шахмановић (41) је тешко повређена и лекари се још боре за њен живот.

До несреће је дошло док су се мајка и дете возили електричним тротинетом. У једном тренутку, под још неутврђеним околностима, завршили су испод камиона и малишан је погинуо на лицу места.

Сомборци су неми због стравичне трагедије и за породицу Шахмановић кажу да су честити људи слабијег материјалног стања.

- Пре само годину или две преминуо је Веснин брат па се она бринула и о његових двоје деце. Јуче смо ишли да дајемо крв за Весну и надамо се да ће се опоравити, а сада смо почели и да скупљамо добровољне прилоге у новцу и роби како би помогли несрећној породици Шахмановић која је слабијег материјалног стања не би ли им барем мало ублажили тугу и бол и бригу како ће да обезбеде деци све што је потребно за школу која почиње ускоро. Сви смо затечени и неутешни због нашег малог комшије а јако бринемо за Весну и надамо се да ће се опоравити - прича за "Блиц" комшиница породице Шахмановић.

Повређена мајка Весна задобила је тешке телесне повреде и даље је у коми, а како сазнаје "Блиц" тренутно није животно угрожена.

Заменик директора сомборске Опште болнице "Др Радивој Симоновић" др Дарко Косановић потврдио је раније за "Блиц" ову информацију уз напомену да је тешко прогнозирати како ће тећи даљи Веснин опоравак.

Фото:Нпортал

 

- Пацијенткиња се налази на Одељењу интензивне неге и тренутно није животно угрожена. Она је хемодинамски стабилна и на механичкој је вентилацији, у народу названој изазваној или вештачкој коми која на неки начин олакшава њен опоравак зато што је задобила врло озбиљне ортопедске повреде. Оперисана је због повреде леве бутне кости, кука и карлице и изгубила је доста крви па је јуче организована ванредна акција давања крви које сада има довољно за њен постоперативни третман - објаснио је за "Блиц" др Косановић.

У породичном дому Шахмановића у Коњовићевој улици владају мук и неверица а на кући несрећно страдалог дечака који је сахрањен јуче у Сомбору и даље стоји умрлица као помен на стравичну трагедију.

Веснин брат Мустафа Шахмановић случајно је трагичног дана пролазио поред места несреће и видео свог сестрића мртвог и своју сестру тешко повређену поред заустављеног камиона.

- Весна и њен син возили су се електричним бициклом Војвођанском улицом уз ивицу коловоза а поред њих је ишао камион. Како смо чули, возач камиона је наводно рекао да су му моја сестра и сестрић били у мртвом углу и да их није видео. Њу је прегазио преко карлице а преко мог сестрића је прешао скроз и он је преминуо на лицу места. Њена деца стално питају за њу и не могу да прихвате да им је брат преминуо, а Весна је и даље у коми и не зна да више нема њеног сина - рекао је новинарима Мустафа Шахмановић.

Подсетимо, трагедија се догодила у петак 19. августа на раскрсници код Војвођанске улице где је Весна која је возила свог сина из за сада непознатих разлога подлетела под камион аранђеловачких регистарских ознака где је иначе забрањено кретање теретним возилима.

Како незванично сазнајемо, на тој саобраћајници постоји видео-надзор те се надлежни надају да ће снимци помоћи тужилаштву да расветли читав случај и све околности под којима се догодила трагедија.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".