Милош се након више од двадесет година налази у кадру са талентованом глумицом Мирјаном Јоковић. Ево шта је рекао о сарадњи са њом: 

Ваша директна партнерка у ''Позиву'' је Мирјана Јоковић. Поново имате прилику да радите са њом?

- Само са Мирјаном и имам директних сцена. Дивно је снимати са њом. Упознао сам је давне 1997. године на снимању ''Стршљена'' и од тада сам имао жељу да поновимо сарађујемо, поготово што мислим да је она једна од најбољих глумица те генерације. И на моју срећу и задовољство, дочекао сам поново прилику да сарађујемо на пројекту.

Двадесет пет година је прошло од снимања ''Стршљена'', а Јоковићева се скоро уопште није променила, чак многи су мишљања да је и боља глумица него што је била раније?

- Апсолутно. Она је у међувремену у Америци постала и педагог. Мислим да је дивна глумица и оно што је најбитније да је она јако захвална за сарадњу. Пази на колегу током снимања, а вероватно то има везе са педагогијом којом се бави годинама. Пре неколико дана смо радили једну заиста тешку сцену, коју смо некако доста једноставно и лако снимили.

 

Открио је и детаље о новој сезони серије ''Беса'':

И трећа сезона ''Бесе'' вас очекује, али тек следеће године. Могу ли нове епизоде поновити велики успех овог серијала?

- Екипа серије све ради и планира полако и стрпљиво, нигде не журе. Деликатно је и комплексно за продукцију да се то сними како треба. Иначе, од треће сезоне се много очекује, на првом месту ми као глумци. Ова серија је свакако у самом врху и треба оправдати очекивања. Лик Петрита Коција је у сваком случају моја најдража улога коју сам одиграо у каријери. Надам се да ће трећа сезона бити још већи изазов.

Следеће године се навршавају три деценије ваше успешне глумачке каријере. Планирате ли да обележите овај јубилеј?

- Нећу сигурно. Не волим јубилеје, чак ни рођендане не славим. На тај начин одбијам да признам да време пролази.

Увек сте искрени у разговорима са представницима медија. Да ли вам се искреност некада обила о главу?

- Није. Ниједном човеку истина не може да се обије о главу. Мислим да је добро и здраво да човек избаци из себе оно што мисли. То сам научио поготово на терапијама. Не ваља гутати и ћутати, а онда потајно уз чашицу са пријатељима олајавати и опањакавати, него треба рећи јавно што мислите па шта буде, биће.

 

Глумац је истакао да је у данашње време одлазак код психијатра сасвим регуларна потреба: 

О каквим терапијама је реч?

- Психотерапијама. Идем и даље и сматрам да то једноставно свако од нас мора да ради као на пример одлазак код зубара, доктора или на регуларан сервис кола.

У последње време се снима доста крими серија. То је постало тренд, не само код нас него и у свету. Да ли требамо да се вратимо мало уназад па да поново радимо квалитетне драмске домаће серије које се радо гледају и данас. Павић је по том питању неприксновени сценариста...

- Павић је био врло специфичан аутор за то време и некако је он оличење тог времена. Не верујем да би требало да се враћамо на старо. Било је покушаја да се неке приче врате на старо типа ''Камионџије''. Не знам колико је то успешно пошто нисам пратио, али не верујем да треба рециклирати старе ствари, већ снимати нове. Ако су тренутно тренд криминалистичке серије, онда треба радити такав жанр. Доћиће и неки други трендови, јер се то тражи.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма "Ланчана реакција"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".