Једна од главних светских тема последњих дана су приватни снимци финске премијерке Сане Марин који су процурели у јавност. На поменутим снимцима, види се млада политичарка која се забавља, пева и плеше са познатим финским певачем. 

Јавност је била подељена што се ових снимака тиче. Једни су је оправдавали, док су је други критиковали. Свој коментар дала је и сама Марин која је истакла да не мисли да се било шта неприкладно дешава у снимцима. 

Ипак, треба рећи да финска премијерка није једини политичар који је ухваћен како се проводи и плеше. Пре ње, и многи други европски и светски лидери су се појављивали у сличним издањима. 

Поводом овог случаја, портал „Политико” је направио своју ранг-листу познатих светских личности који су заиграли и запевали. 

„Политико” је Сани Марин дао петицу јер је, како кажу, покидала плесни подијум уз хитове финских музичких звезда.

На другом месту је бивша британска премијерка Тереза Меј због плесних корака и певања уз „Абин” хит „Денсинг квин”. Она је то два пута урадила, први пут на скупу торијеваца 2018. и касније током посете Нигерији.

Корисници друштвених мрежа су њен плес назвали „мејбот”, пошто су покрети британске премијерке деловали укочено, налик на роботе.

"Политико" је овај перформанс оценио тројком, а исту оцену добио је и бивши руски председник Борис Јељцин током изборне кампање 1996. године. „Вашингтон пост” је такве покрете назвао раном верзијом „Гангам стајла” јужнокорејског певача Псаја, који је 2012. срушио све рекорде гледаности на „Јутјубу”.

„Политико” је дао двојку Борису Џонсону за свадбени плес са својом изабраницом Кери Симондс на „закаснелом” венчању крајем маја прошле године. Како кажу, за први плес су очекивали више координације.

На дну ове топ-листе политичког плеса су Дмитриј Медведев, Емануел Макрон и Доналд Трамп.

На снимку из 2011. види се како се бивши руски председник неспретно трза с једне на другу страну док бесциљно маше рукама слушајући песму „Американ бој” руске поп групе „Комбинација”.

Француски председник се није прославио током посете Лагосу 2018, када га је на сцену послала афробит музичарка Феми Кути. Док је Кути играла живописно, Макрон је само неспретно стајао климао главом и пљескао рукама.

На последњем месту је Доналд Трамп који се током посете Саудијској Арабији 2017. године придружио једној групи која је изводила церемонијални плес с мачевима. „Политико” му је дао јединицу јер током тог неспретног покушаја, на сву срећу, никога није витлањем мача повредио.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".