Ким Јо Џонг је рекла јужнокорејском председнику Јун Сук-јул у да "престане да сања узалудно", известила је у петак државна званична корејска централна новинска агенција.

Фото: Танјуг

 

 - Ловац који данас говори о "храбром плану", а сутра организује вежбе против Северне Кореје није нико други до "мозак" Јун Сук-јул - изјавила је Ким Јо.

Она је под тим мислила на заједничку војну вежбу Јужна Кореје и САД које су започеле своје предвежбе ове недеље.

Фото: Јутјуб принтскрин/Кореан милитарy

 

Више о томе можете прочитати на овом линку.

Пјонгјанг је послао захтев у коме тражи од Вашингтона и Сеула да обуставе вежбе називајући то једном од такозваних "непријатељских политика".


Сук-јулова иницијатива је план да се помогне у обнови уништене привреде Северне Кореје ако Пјонгјанг предузме конкретне кораке ка денуклеаризацији.

Ким је оштро осудила његов говор рекавши да ће "пси увек лајати, и као штенци и као одрасли, а исто важи и за председника Јужне Кореје"

- Најодбојнија ствар је била када је дрско изрекао апсурдне речи да нам је предложио "храбар план" за радикално побољшање економије и јавног благостања ако зауставимо нуклеарни развој и окренемо се суштинској денуклеаризацији - изјавила је Ким.

Она је омаловажавала његов говор, рекавши да би "било повољније за његов имиџ зачепи уста".

Ким Јо Џонг, рођена 1987. године, најмлађа је сестра севернокорејског вође, а уједно и најближа.

За њу се годинама говори да је прва опција да преузме власт ако се Киму нешто деси. Она често даје оштре изјаве против Јужне Кореје и њених савезника, а поготово против Америке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".