У великом броју случајева важи неписано правило - неколико дана пре одласка на пут задесиће вас неке неочекиване обавезе, те ћете због тога бити приморани на јурњаву и њихово решавање. Неретко се људи одлуче да управо те компликације заврше након што се врате са летовања, а такву ситуацију имао је и малерозни Србин, који је лекцију морао да научи на тежи начин, доживевши том приликом праву шок сцену.

На популарној Фејсбук групи Ливе фром Грееце људи свакодневно каче информације у вези путовања, а током претходног периода једна је изазвала доста реакција.

Синиша је пред сам полазак на пут оштетио зуб у ресторану, међутим, узевши у обзир да није имао болове, одлучио је да у Грчку оде без интервенције зубара, а невоље су настале, како то обично и бива, на одмаралишту, далеко од куће.

Србин је морао да затражи помоћ лекара, а приликом боравка у болници доживео је крајње несвакидашњу сцену.

Баксузну причу Синише преносимо у целости:

- Да поделим једно лепо искуство... колико лепо може да буде. 
Дан пре одласка на море ми је пукао зуб, окрњило се парче због камена у пиринчу једног реторана у Београду. Није ништа болело и наравно, одлучим да ћу се тиме позабавити по повратку. У Сивоти све океј. Десетог дана на Лефкади први дан почне да боли, и да не би породици и себи и пријатељу који је дошао из Атине упропастио још четири, пет дана дружења, у апотеци накупујем лекове против болова. Посто у животу НИКАДА нисам био код лекара, нити имам картон негде, узимао сам их чим ме заболи и вероватно сам претерао. У комбинацији са сунцем и лековима, јутрос док сам правио кафу је са мене почео да цури зној у невероватним количинама и почела су да ми клецају колена. Легао сам 10 минута и као све је ок... међутим пријатељ и моја супруга су инсистирали да одем до лекара јер ми се то никада раније није дешавало (важим за бика у породици).

Одемо до Лефкаде до болнице у Ургентни, објасни мој пријатељ све шта се десило и одмах ме приме тамо на кревет, ураде рапид тест и онда редом крвна слика, ЕКГ, притисак, рендгенски снимак грудног коша... Уз причу им исто објасним о чему се радило пошто углавном особље зна енглески и да се бавим спортом три пута недељно и да је због глупавог зуба итд... Стигли резултати свега, све перфектно, притисак 82/122, откуцаји 55, крвна слика перфектна сем ЦРП јер је зуб већ мало отекао и организам је почео да се бори са упалним процесом. Каже доца мени: "ма као тркачки коњ си, немој само да претерујеш са сунцем, пиј воде доста и кад дођеш кући одмах реши тај зуб код свог стоматолога". Узели су ми податке из пасоша пре тога свега, осигурање је истекло пре два, три дана јер нисмо ни били сигурни да ћемо ићи после на Лефкаду... Кад ми је дао гомилу резултата и пожелео све најбоље ја питам колико и где да платим посто осигурање не важи више... каже он мени: " Сербиа... Белграде... Ред Стар, Партизан, Олимпијакос, Пао... ми смо браћа, ја брату нисам никада ништа наплатио, уживај и срећно! И ја останем без текста...

Захвалим му се много и кажем да ћу га посетити следећи пут кад дођемо, а он ми каже не мораш мени ништа да учиниш, учини неком другом и све ће бити ок! Поздрависмо се и Мариус и ја седосмо у ауто.

Ја под утиском, не знам шта ме је снашло. Тако да, наравоученије... Нема одлагања лекара чак ни дан пред одмор и има има људи међу људима још увек!  Извините на дужем посту али сам баш желео да вам испричам јер је и за мене ово све ново поготово што сам поселдњи пут био код лекара са три и по година кад сам вадио крајнике!
Велики поздрав свима са Лефкаде и Агиа Никите и видимо се сутра Србијо!

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".