Јелена Ђоковић је позната као жена која води рачуна о својој исхрани и здрављу, али се труди и да што више научи о родитељству и буде својој деци одлична мајка.

Супруга нашег најбољег тенисера свих времена, Новака Ђоковића, редовно дели са пратиоцима своје ставове и износи различита мишљења, а овог пута је једна од ретких која је открила да се борила са анксиозношћу и свиме што то стање носи.

 

 

- Понекад сам се осећала преоптерећено што је много утицало на моје резултате и отвореност за нова искуства, учење и пријатељства. Анксиозност и стрес нису шала - рекла је Јелена.

Она се често придружује различитим трибинама и покушава разговором да учини нешто добро за људе, па је и део екипе стручњака која се бави тим проблемом и помаже другима да превазиђу анксиозност.

- Била сам анксиозна, то ме уништило, моју слику о себи. Мислила сам да сам супержена, да могу одговорити на све потребе свог мужа и деце, а онда сам се морала суочити са страховима. И срећа је што се то догодило јер сам се пробудила и схватила да се морам посветити себи. Биће храбро од мене што ово кажем пред милионима, али покушавала сам се такмичити с Нолетом. Мислила сам да не добијам довољно признања које заслужујем, а да се мој рад не види јер се све одвија у позадини - изјавила је Јелена за "Стори".

Јелена је искрено открила како јој је сметало што је препознају само као супругу Новака Ђоковића, али сада то другачије гледа. Иначе, анксиозност је често стање у модерном и брзом времену које не треба занемаривати.

- Све што сам радила било је невидљиво. Жене немају простора да проговоре, да се покажу и постоји стереотип о женама спортиста, како требају изгледати и понашати се. Некада ме је болело што сам препозната само као његова супруга, сад то носим с поносом - закључила је Јелена.

(Story)

БОНУС ВИДЕО:

Јелена Ђоковић ђуска на чувеном балкону током дочека Новака са Вимблдона

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".