То је велика реткост, али и обавеза за домаћине. Тројке су добиле име Пантелићи јер су рођене на црквени празник Светог Пантелије.

Милица је теоријски једна у 10.000, а у пракси једина у тополском крају која је последњих деценија отелила здраве живахне тројке. Телад су мало поранила и изненадила укућане.

- Само сам хтео да погледам да ли имају воду, погледам, кад оно теле испод ње. Умало се нисам онесвестио кад сам га видео. Нико кући. Ја сам - присећа се Саша Ристић за "РТС".

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Право смо из кола, прво овде дошли да их обиђемо, што се каже. Мало се дивили, мало их измиловали, па онда после сумирали резултате шта је било и како је било - додаје Милан Ристић.

А то најбоље зна ветеринар Ђорђе који је одмах притекао у помоћ. Драгоцено искуство и за њега.

- Млад сам ветеринар. Али видети тројке да буду веселе... Људи раде цео животни век ветерину и не сретну те тројке, али ето, имао сам срећу - наводи ветеринар Ђорђе Марковић.

- Радост једно кад се отели и правилно и све добро, а три већ, то да не причам - каже Радослав Ристић.

Добра генетика и исхрана, али и услови држања допринели су да петогодишња Милица лако изнесе трудноћу. А живахно и кочоперно потомство већ се отима око хране.

 

- Једно мало женско, зовемо га Жилавко, оно је најмање, оно највише трчи за цуцлом и оно је најхалапљивије - истиче Драгица Ристић.

У домаћинству Ристића пуна је кућа, пуна је и штала.

Добро се старају о свом благу, а оно им добрим враћа. Деда Радослав још само прижељкује снахе за своје унуке па да буде баш берићетна година.

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".