Прекршај је откривен када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен ''Porsche Cayenne'' страних регистарских ознака, којим су двојица млађих мушкараца путовала из Словачке ка Црној Гори. 

На питање цариника да ли имају нешто за пријављивање обојица су одговорили одрично, рекавши да са собом носе само лични пртљаг и по 2.000 долара.

Детаљним прегледом, цариници су најпре у торбици 30-годишњег возача пронашли 20.000 долара, да би потом и у касети испред сувозачког седишта, у футроли сервисне књижице, било пронађено још 21.900 долара. 

Фото: Управа царина републике Србије

 

Непријављени износ од 20.200 долара откривен је и у личној торбици његовог сапутника. 

Фото: Управа царина републике Србије

 

Путницима је враћено по дозвољених 10.200 долара (противвредност 10.000 евра), док је у хитном судском поступку трајно одузета сума од 41.700 долара.

Фото: Управа царина републике Србије

 

- Колико год да се онима који покушавају да прокријумчаре девизе преко границе чини да је сервисна књижица аутомобила згодно место за скривање, цариници их често проналазе баш на том месту... Тако је и прекјуче на Хоргошу у футроли сервисне књижице пронађен део од преко 60.000 долара, колико су покушали да сакрију од цариника двојица путника - наводи се на Фејсбук страници Управе царина.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".