Српкиња је на друштвеној мрежи ТикТок говорила о послу на Аљасци, говорећи о заради, смештај и храни, отклањајући на тај начин бројне заблуде.

- На почетку да кажем да се зарада креће од 2.000 долара месечно, уколико радите за најслабију компанију или упаднете негде где је лоша сезона, па до негде 7.500 уколико упаднете у добру компанију и уколико сезона буде јака. То када сам рекла 7.500 можда сада звучи много али то је буквално сваки дан да се ради 16 и по сати, без дана одмора, значи немате слободан дан - навела је она.

 

@ива_пинк_ Уколико волите природу и можете физички да издржите онда је Аљаска права дестинација за вас#вирал #форyоупаге ♬ Аестхетиц - Толлан Ким

Српкиња је говорила и колико време је предвиђено за паузу, те какве су смене рада у компанијама.

- Паузе су на четири сата по 15 минута. Прва пауза после четири сата је 15 минута, након следећих четири сата је пауза од пола сата за оброк, након четири сата је још једна пауза од 15 минута, и после се ради до краја смене. То је баш напорно и тако два месеца можете да радите. То су компаније које раде са лососом, и то се ради у јуну и јулу. Има више компанија, неке су подељене по сменама од 12 сати, негде 16 и по сати, а постоје и оне где нема смене, сви раде једну смену. Ако има рибе радите, ако нема не радите, имате слободан дан. Па онда наредног дана радите шест, осам, 10 сати, зависи колико има рибе.

Открила је и у каквом је смештају боравила, помињући и храну.

- Што се тиче смештаја можете да вам падне од шатора, једне године су мушкарци спавали у шатору, до рецимо једне године сам била у приколици, као контејнерска приколица. Само је један метални кревет на спрат био ту и ништа друго, ствари су ми биле три месеца спаковане у коферу. Што се тиче хране то зависи од кувара, имају добру понуду али је питање какав је кувар, да ли је Филипинац, Мексиканац. Храна је разноврсна, увек имате супицу, две, три врсте јела, можете да бирате, има воћа, слаткиша, нећете да останете гладни али вам се после месец дана све смучи - закључила је она.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".