Шта каже закон и каква је процедура у оваквим случајевима? Подсетимо, Ненад Калуђеровић је био на саслушању у својству грађанина и одузет му је пиштољ.

О овој теми говорио је и Жарко Поповић, некадашњи шеф одељења за крвне деликте.

Фото: Инстаграм принтскрин/socijaldemokratecrnegore

 

- Ту имамо два института код тих кривичних дела. То је институт нужне одбране и институт крајње нужде. Тужилац након обављених свих истражних радњи, у вези са овим масакром мора да види да ли су постојали елементи нужне одбране или крајње нужде - рекао је Жарко Поповић у разговору гостујући на телевизији "Курир" и додао:

- Нужна одбрана је неопходна одбрана да учинилац од себе или другог лица одбије противправни напад на неко своје добро. Ту су битна два елемента - напад и одбрана - испричао је Поповић.

Фото: ТВ Хепи принтскрин

 

Жарко Поповић је потом је направио компарацију сличних догађаја у Србији са масакром на Цетињу.

- Убиство у Великој Иванчи где је човек зато што су га прозивали данима по селу, да му је жена оваква или онаква, узео оружје и ишао од куће до куће свих оних људи који су му прозиваји жену и убио их. И онда је себе покушао да убије, а прво је убио своје жену и дете. Имамо случај и у Јабуковцу, када је човек због, како је тврдио, утицаја влашке магије, прво претукао своју жену, па скочио у бунар. Комшија га је спасао, а он ужео пушку и кренуо по селу да убија како је кога срео. Тада је министар Јочић наредио да се ухапси. Мислио сам и тада, мислим и сада да је то било исправно. Да се види шта је то лице побудило, а није криминалац. Ови наведени људи нису криминалци, да то ураде. На Цетињу је човек за разлику од овога у Великој Иванчи и у Јабуковцу склонио прво своју породицу у Херцег Нови, онда се спустио доле код подстанара убио двоје деце и њихову мајку, а онда пунио пушку и убио ујака, кума, укупно 10 људи - рекао је Поповић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".