Већина инцидената догодила се 10 метара од обале, што указује на то да су се делфини у том подручју навикли на сусрете са људима у плићаку.

Локални медији наводе да су званичници инсталирали подводни уређај који емитује ултразвучне таласе како би покушали одвратити делфина од купача. Ипак и након тога су се догодила два напада.

У најгорем инциденту делфин је једном човеку угризао руку.

Полиција је почела патролирати плажама и делити летке у којима упозорава посетитеље на потенцијалну претњу и моли их да се држе подаље од тих животиња, пише Тхе Гуардиан.

- Делфини не воле када их неко додирује по одређеним деловима тела, попут врха носа и леђне пераје - рекао је Масаки Yасуи, званичник за промоцију туризма.

Фото:Профимедиа

 

 

"Приметио сам га тек кад је већ био поред мене"

Стручњаци акваријума у Фукуи сматрају да је нападе провео један одређен делфин који је први пут уочен на том подручју у априлу. Међу жртвама су двојица мушкараца у 40-има, обојица су били на болничком лечењу због лакших повреда, и мушкарац у 60-има који је пливао мање од четири метра од обале на плажи Такасу када га је делфин угризао за руку.

- Чуо сам за делфина на вестима и намеравао сам одмах изаћи из воде ако га видим, али сам га примијетио тек кад је већ био поред мене - рекао је 60-годишњак за локалне новине.

Власник оближњег кафића рекао је да су делфини у прошлости повремено знали гуркати пливаче, али да су се недавно почели "бацати на њих".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".