Београђанка Марина Кољубајева важила је за једну од најлепших српских и југословенских глумица од тренутка када је први пут крочила на сцену.


Први пут се пред камерама појавила у филму "Вишња на Ташмајдану" давне 1968. године, након чега смо је гледали у бројним остварењима, укључујући "Шешир професора Косте Вујића", серију "Вага за тачно мерење", "Бољи живот"...

Међутим, најшира публика највише ју је волела због улога Невене, Добре Јеле и мађионичареве помоћнице Мице у дечијој серији "Невен", у којој је њен широки осмех најчешће долазио до изражаја.

Са успехом је наступала и у позоришту, а једном приликом је за Југопапир истакла да се од срца насмеје својим улогама у "Невену".

Фото: Инстаграм принтскрин

 

– Немојте погрешно да ме разумете, али мени се "Невен" много допада и слатко се смејем, као да нисам ја то снимала и као да не зна шта се све догађало – признала је она.

Марина је, иначе, пропустила прилику да отпутује у Америку само због "Невена", због чега, истакла је никад није зажалила.


Још као дете од 11 година постала је чланица драмске групе Радио Београда, где је провела пет година. Након тога је похађала балетску школу, а спремала је пријемни испит за Ликовну академију. Међутим, изненада је пожелела да се окуша на Позоришној академији – три дана пре пријемног – и била је примљена.

Након што је спремила кратак Соњим монолог из Чеховљевог "Ујка Вање" и једну Преверову песму, примљена је на класу Миленка Маричића, а на другој години проглашена је најбољом студенткињом. Била је толико перспективна да је већ у трећој и четвртој години студија стекла право да игра на позоришту и на телевизији, што је ретко био случај са студентима.


– Наравно да сам желела, као и многе друге моје вршњакиње, уосталом, да што брже дођем до улога, да постнаем славна, али у исто време сам била свесна да су то само маштања и да све мора да има свој природни ток – истакла је у једном интервјуу глумица.

Марина Кољубајева била је дете руског досељеника Евгенија и Српкиње Радмиле, који су јој били велика подршка у свим њеним жељама и подухватима, а њена мајка је у једном интервјуу истакла да је Марина одувек била "озбиљно и вредно дете, одличан матемаричар".


Мало је познато да је славна глумица била у браку с Петром Божовићем, с којим је добила сина Драшка, а у једном интервјуу он се осврнуо на њихов брак. Како је тада испричао, Марина је решила да прекине другу трудноћу, што је довело до краја њихове љубави.

Фото: В. Данилов

 

 – Била је много лепа, путена, Рускиња Марина Кољубајева. Различито смо гледали на породицу, она је побацила наше друго дете уз моје противљење. Сматрао сам да брак и не постоји ако нема деце јер у том случају можемо цео живот и да се забављамо – изјавио је глумац.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Глоси

 

Ипак, сем ових детаља, глумац никада није превише причао о браку с једном од најлепших Југословенки седамдесетих и осамдесетих година, која је преминула 2004, са само 54 године.

 Себе је описивала као упорну жену којој није тешко да истраје у нечему, а сматрала је да имају двоструку природу, што јој је помагало у послу.


– По природи сам реална, али у исто време и некако романтична. То ми, вероватно, помаже да се лако уклапам у различите улоге – истакла је Марина.

Годину дана након Маринине смрти, Божовићев и њен син Драшко добио је ћерку Анђелију, која није упознала своју славну баку.

(Стори)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".