Хидратација

Хидратација је изузетно важан корак, како након сунчања, тако и пре, и управо ту лежи тајна дуготрајне препланулости. Маслаци са лековитим уљима попут јојобиног су фантастичан начин да кожу нахраните без да запушите поре. Такође, препорука је да користите лосионе који су баш намењени за одржавање боје како бисте што дуже имали осунчани тен.

Туширање хладнијом водом

Још једна ствар која се препоручује када се вратите са летовања и не желите да боја избледи је заобилажење туширања изузетно топлом водом. Разлог је веома прост: топла вода исушује кожу, што доводи до њеног бржег љуштења.

Фото: Профимедиа

 

Користите благе гелове за туширање

Стручњаци саветују да користите лагане, негујуће формуле, а посебно су добре формуле које не пене, као и уља за туширање јер задржавају филтере за сунце и добро хидрирају кожу.

Заборавите на грубе пилинге

Механички пилинзи нису нешто што се иначе препоручује јер изазивају микрофрактуре на кожи, и самим тим убрзавају појаву бора. Ипак, пилинг је веома важан када желите да задржите препланули тен, али је препорука да користите нежније производе и то не више од 2 пута недељно.

Нежнији пешкири

Ово правило надовезује се на претходно, а савет је да не користите превише грубе пешкире управо јер делују попут горепоменутих механичких пилинга. Трудите се да влагу скидате тапкајући, а не трљајући. Најбоље би било уколико сте у могућности да оставите да кожа упије влагу. Тако ћете јој дати додатну дозу хидратације.

Фото: Профимедиа

 

Производи за продужење преплануле боје могу бити од помоћи

Њихове формуле садрже активне састојке који стимулишу меланоците. Пошто меланоцити раде пуном паром када су изложени сунцу и производе нови пигмент у року од 2 до 3 дана (што доводи до постепеног потамњивања коже), употреба средстава за препланулост помоћи ће да се постигне златни и дуготрајан тен. Ипак, за добре резултате важна је конзистентност – зато ова средства наносите сваки дан.

Избегавајте неко време депилацију воском

Након повртака са летовања савет је да се неко време уздржите од ове методе укљањања длачица јер може да појача љуштење коже.

БОНУС ВИДЕО:

(Elle)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".