Незаборавне улоге остварио је и у комедијама и у драмама, глумећи подједнако добро и смешне и засташујуће ликове. Деведесетих смо га радо гледали као Чорбу у "Сложној браћи", као сценариста је учествовао у хит филму "Тома" о чувеном Томи Здравковићу, прва два дела његове бањалучке триологије "Месо - Кости - Кожа" оствариле су велики успех и спадају међу најбоља остварења домаћег серијског програма у последње време...

Коља каже да људи често цитирају његове реплике из серија и филмова.

- Траже да ја то кажем, поновим... Зашто људима не бих испунио жељу, ако их то чини срећним - па кажем и ја - објашњава он.

Фото: Н. Скендерија

 

Публика жељно ишчекује трећи део "бањалучке триологије" - серију "Кожа".

- "Кожа" је, наравно, опет прича о Бањалуци и људима коју ту живе у време мира, а прошли су рат. Бањалука је главни јунак ове трилогије. Снимаће се и у Београду, али и у још неким градовима. "Кожа" је завршни део трилогије и осећамо велику одговорност. Мислим да ћемо, кад се, ако бог да, сними "Кожа", моћи да видимо јасну слику о томе шта смо хтели и где смо стигли. Ова трилогија је наше животно дело, наш дуг онима којих више нема.

У међувремену, гледаоци су имали прилике да виде и Кољину хумористичку серију "Адвокадо". На питање да ли је публика разумела све форе из ове серије, Коља одговара:

Фото: Н. Фифић

 

- Разумео је онај ко је разумео. Што се мене тиче, ја боље и другачије не могу. И што је можда важније - нећу. Гледајући шта се све на телевизији нуди као хумор, могу да вам кажем да не желим да трчим ту трку. Ову серију ће, као и све на овоме свету, оценити време.

- Комедију, праву комедију, тешко је направити. Међутим, и добру драму је тешко направити. Све што је добро није лако направити. Зато добрих ствари и нема, односно, ретке су. Сваких десет-петнаест година појави се нешто занимљиво - вели Коља.

На питање шта му је ближе срцу, музика, глума или режија, каже:

- Важно је да човек ради свој посао пуним срцем. Музика јесте увек била најближа срцу, али човек све треба да ради срцем. Глума, режија, писање, све то чини живот који живим и можда је непоштено издвајати музику. Све ми је то, богу хвала, било на корист.

Коља искрено открива и шта би саветовао Николи са почетка каријере.

- Немој толико да пијеш и дрогираш се, усраћеш и себе и Шарца.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума мајстора мимике Зорана Цвијановића

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".