Удовица историчара уметности Видоја Ристовића, Николина Пишек, објавила је на свом Инстаграм профилу фотографију са текстом у којем је описала агонију кроз коју је прошла њена мајка.

- Згрожена сам околностима које су довеле до смрти новинара Владе Матијанића. Некомпетенција и лаконски став комбинован са презривим доцирањем оних који би требали бити стручни и последично проактивни. На страну мањак састава, преоптерећеност запослених, тријажа која се ради под притиском. Реда мора бити. Улози су превисоки - започела је Николина, па открила да је њеној мајци живот био угожен.

 

 

- И моја мајка могла је платити главом. Пре више од три недеље доведена је у хитну у КБЦ Ребро у стању потпуне конфузије и сметености. Лекари су се, сасвим исправно, фокусирали на потенцијално терминално и акутно стање - крварење у мозгу. Елиминисано је. Пацијент је послат кући. Али стање моје мајке се погоршава. Једва препознаје мене и брата, и то је отприлике то. Примају ме у хитни пријем, објашњавам да је имунокомпромитовани болесник који је у кратком времену доживео више озбиљних стресора - смрт супруга и зета, медијски терор који мене и њу посредно скрнави по медијској прљавштини упркос непостојању ниједног исказа с моје стране - написала је водитељка.

Фото: Инстаграм принтскрин/николина_писек

 

- Срећом, ту прича добија нови обрат. Барем за моју мајку. Мајку у тешком стању смештају на КБЦ Ребро, у рекордном року раде све претраге, покреће се цели сложени дијагностички апарат - без икаквог тражења везе или протекције. Сумња се на исхемијски мождани удар, на аутоимуни процес, на промене услед епилептичног напада, на менингитис или енцефалитис - моја мајка добија логопеда који ради с њом у болници. Да скратим причу, дивно и професионално особље Неурологије 4 предвођено у овом случају изузетно стручном др Петром Нимац урадило је све и у право време да моја мајка, након пребољеног вирусног енцефалитиса у најкраћем року напусти болницу - завршава Пишекова.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелена Тинска

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".