ЈОВАН Мемедовић је прошао кроз најразличитије ситуације, често и веома ризичне, али најопасније искушење је доживео на подручју Северног пола.

Снимао је емисију "Сасвим природно" и возио моторне санке, али је лед под њим почео да се топи.

"Возио сам моторне санке по дебелом леду пола метра. То изгледа као солидна дебљина, али се лед врло брзо топио, а пошто је био мај, већ су се појављивале пукотине", испричао је Мемедовић. "Кроз њих се помаљало одвратно црно море.

Фото: В. Данилов

 

Кад пропаднете кроз лед, нема повратка јер вас он пропусти и санте се одмах скупе." Први пут  је, каже, погледао смрти у очи и сам себе запитао шта му је то требало. "Да би све било комплетно, неко је поменуо да је претходне године један човек тако погинуо. Три дана, док сам са двојицом Норвежана тумарао тим пространством."

Према његовим речима, стално је себи постављао само једно питање. "Шта ја, лудак, ту радим", питао сам се. А циљ експедиције је, заправо, био да читавог дана, од ујутру до увече, прате трагове белог медведа. Како каже, први пут у животу му се десило да тако размишља, иначе је спреман да - ради занимљиве приче - оде било куда - на 50 или 5.000 километара далеко од Београда.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".