Након операције смањења желудца у Турској, Миљани Кулић се здравствено стање погоршало због чега је хитно примљења у КЦ Ниш, одакле су је колима Хитне помоћи пребацили у КЦ Србије у Београду.

Њена борба за оздрављење још увек траје, мада налази показују да се Миљана лагано опоравља. То такође значи да Нишлијка више није у шок соби, већ је пребачена на одељење полуинтензивне неге.

Фото:Shutterstock/Инстаграм принтскрин/miljana_kulic_official

 

 

Како медији сазнају, разлог њеног пребацивања из Нишког клиничког центра у Ургентни центар у Београду су умрежене психичке болести које Кулићева наводно није правовремено лечила.

Због њеног агресивног и неурачунљивог понашања, како су навели из Нишке болнице, упутили су је на даље лечење у Београд, где се тренутно налази.

Како би проверили озбиљност психичког стања Кулићеве медији су контактирали неуропсихијатра, докторку Невену Чаловску Херцог, која је истакла да би неадекватно психијатријско лечење уз нередовно узимање терапије могло да доведе до кобног исхода.

- Сваки пацијент је посебан, па су тако болесни пацијенти посебни у својим болестима. Свака психичка болест има различите клиничке токове у зависности од фактора и лечења. Уколико постоје године нередовног узимања терапије и неадекватног лечења, постоји могућност погоршања стања и настанак нових, додатних психичких обољења - напомиње Чаловски Херцог, и додаје:

Фото: Инстаграм принтскрин/miljana_kulic_official

 

 

- Постоје психичке болести које се појаве само једном и никада више, а постоје и оне које се мешају с другим болестима и нагло погоршавају - навела је докторка.

- Окидачи стања у којима нема контроле су непредвидиви, а самим тим утичу и на додир пацијента са стварношћу. Тада се јавља немогућност пацијента да размишља о последицама, а оне су увек непредвидиве. Сасвим сигурно постоји могућност да пацијент који се налази у најтежим психичким стањима може да угрози свој или живот некога из своје околине - закључује специјалиста неуропсихијатрије др Невена Чаловска Херцог.

Да је Миљана психички лоше и поред тога што је животно угрожена, потврдила је њена мајка Марија Кулић.

Фото: Инстаграм принтскрин/marijakulic_mtaz, Јутјуб принтскрин/Zadruga Offical/Televizija Laser

 

 

- Не могу да причам, нисам добро. Миљана јесте изашла из шок-собе, али само како не би гледала апарате и најгоре случајеве којима је тамо окружена. Не значи да је боље и да није животно угрожена, мора нон-стоп да се прати стање - рекла је уплакана Марија, па открила да њена ћерка није успела да се носи с призорима из шок-собе.

- Добро је што је сама у соби, јер је до јуче била веома узнемирена и уплашена, пошто је гледала пацијенте око себе који су у критичном стању. Тешко јој је што супруг и ја не можемо да будемо с њом у соби - навела је она за "Пинк"

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Атрактивна издања Јоване Јеремић - водитељка која у свакој емисији изненади гледаоце

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".