Закери је на свом ТикТок профилу пратиоцима открио да су ти знакови чешћи него што се мисли, а у снимцима је истакао о чему се тачно ради и како можете да помогнете себи, својим пријатељима и породици.

Закери тврди да суздржавање од кијања или избегавање контакта очима како би се избегао разговор могу бити знакови социјалне анксиозности. Убрзо су му се у коментарима јавили пратиоци који су посумњали да и они имају ту врсту поремећаја.

@мдмотиватор ⚠️Yоу Цоулд Хаве Социал Анxиетy Иф Yоу Релате То Анy Оф Тхесе (5 Сигнс) #социаланxиетy #анxеитy #менталхеалтхаwаренесс #фyпシ ♬ фоллоw ме лол - каyдин

- Један од знакова је задржавање кашља у јавности како не бисте привукли пажњу на себе, као и ако очајнички избегавате контакт очима кад на улици угледате некога кога познајете. Затим, ако знате да идете у погрешном смеру, али ипак одбијате да се окренете како не бисте изгледали глупо - рекао је Закери.

Он је појаснио да је социјална анксиозност страх од ситуација у којима би неко могао да вас оцени негативно, као и интензиван страх од интеракције са људима због бриге да се не осрамотите или понизите.

Страх од физичких симптома попут црвенила, знојења или дрхтања гласа такође могу бити знак, као и избегавање друштвених догађања или избегавање да будете у центру пажње.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".