Главни извршни директор "Тесле" је продао око 7,92 милиона акција 5. августа, према бројним регулаторним поднесцима који су објављени након затварања Њујоршке берзе у уторак, извештава "Блумберг".

Поводом спекулација о разлозима отуђења акција, Маск је ноћас у низу твитова навео да жели да спречи паничну продају деоница уколико буде приморан да заврши преузимање Твитера за 44 милијарде долара, од којег је одустао прошлог месеца.

На питање његових пратилаца на друштвеној мрежи да ли је завршио с продајом "Теслиних" акција и да ли би их поново купио ако се споразум о преузимању Твитера не закључи, кратко је одговорио: "Да".

До продаје је дошло само четири месеца након што је Маск, најбогатији човек света, рекао да не планира даљу продају акција компаније од које је направио глобалног лидера у производњи електричних возила, након што је раније отуђио деонице у вредности 8,5 милијарди долара после своје иницијалне понуде за куповину Твитера.

Од тада, "Теслине" акције су се опоравиле са минимума који су забележиле у мају, чему је на руку ишао генерални тренд раста деоница на Вол Стриту.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".