Многи људи се држе неког неписаног правила, па пре кувања месо увек исперу под млазом воде, али поставља се питање је ли то уопште неопходан корак?

Фото: Профимедиа

 

Месо може да садржи разне бактерије и вирусе, а то је један од главних разлога зашто га људи испирају. У неким земљама чак користе и киселине попут лимуна или сирћета.

Фото: Профимедиа

 

Разна истраживања и лабораторијске провере показала су да прање сировог меса обичном водом из славине није учинковито у уклањању бактерија и заправо може да донесе више штете него користи јер се шире патогени вируси на радну површину, па тако и на друге намирнице.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".