- На састанцима у Новом Саду, Панчеву и Пожаревцу договорени су наредни кораци за решавање проблема апострофираних у разговору министра и пољопривредника, док ће сва додатна питања бити размотрена на састанку у Влади Србије, који ће бити одржан у наредних 48 сати - навели су у Министарству и додали да су са пољопривредницима разговарали и сарадници министра Недимовића.

Покрајинска влада на челу са Игором Мировићем поздравила је брзу реакцију министра пољопривреде Бранислава Недимовића на протесте пољопривредника у Војводин и оценила да су министрови конкретни и јасни предлози довољни да се проблеми реше без даљих протеста.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић апелује на пољопривреднике да деблокирају јавне путеве и улице и да наставе разговор са представницима Владе Србије у кратком року.

Незадовољни понуђеном откупном цена сунцокрета, чланови Удружења Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије организовали су данас протесте у више места.

Чланови удружења Стиг из Пожаревца тракторима су прошли кроз центар града и блокирали саобраћај близу моста на Великој Морави, а потпредседник тог удружења Милан Марковић изјавио је да је протест организован како би се указало на, како је рекао, изузетно ниску откупну цену сунцокрета.

- Она је сада 55 динара, а лане је са троструко мањим улагањима била 62 динара. Министарство пољопривреде нам је понудило 62 динара по килограму, што смо ми у четвртак на састанку одбили и зато смо данас овде - рекао је Марковић.

Казао је да произвођачи траже 700 евра по тони, односно око 90 динара по килограму зрна сунцокрета.

Протестовали су и пољопривредници у Војводини.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".