На граници Републике Српске и Црне Горе пре неколико дана десила се драматична ситуација у којој је Дарио Шарић спасио дечака Страхињу Ј. (15) који је путовао са породицом из Србије.

 

 

Дарио Шарић и његова девојка Бојана Шаркан запутили су се из Градишке ка манастиру Острог у Црној Гори, међутим, нису могли прећи границу јер је Бојана заборавила документа па су морали да напусте аутобус.

- Док смо чекали превоз за Требиње, јер смо одлучили тамо да проведемо викенд, кад већ нисмо где смо планирали, наишао је аутомобил београдских регистарских ознака и великом брзином прошао кроз гранични прелаз и зауставио се са десне стране пута. Из возила су изашли уплакани мајка и отац са још двоје деце - прича Бојана Шаркан.

 

 

Млади херој је приметио да нешто није у реду и притрчао је аутомобилу.

- Дарио је дечака, који је био ван себе и грцао крв, оборио на страну и не оклевајући на силу отворио уста и извукао језик. Сви су били у шоку. Нико није прилазио. Дарио је рекао да се зовне Хитна помоћ што је и урадио погранични полицајац. Док смо чекали хитну, борио се за Страхињу, који је дошао мало себи, али и даље у незнању шта га је снашло. Хитна помоћ је дошла након 10 минута и повезала малог Страхињу у Требиње - каже Бојана.

Установљено је да је дечак имао први напад епилепсије који је био врло јак и дуг.

Породица је из Сурчина, а дечака су касније из Требиња одвели у Београд где ће добити сву потребну терапију.

- Јутрос су нам се јавили мајка Кристина и Страхиња. Изразили су захвалност што су и поделили на друштвеним мрежама. Са овим свим хоћу да кажем како је драги Бог и Свети Отац Василије био међу нама те нас је зауставио да пређемо границу и помогнемо храбром Страхињи - закључила је Бојана.

(Објектив)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".