Након саслушања, тужилац ће одлучити да ли постоји кривична одговорност власника пса у конкретном случају или ће против њега бити покренут прекршајни поступак, преноси Српскаинфо.

Случај се догодио прошле седмице у Ђулићима код Теслића, а након убиства пса на друштвеним мрежама води се прави рат између оних који су на страни Ненада А., који је признао да је убио пса након што је ушао у двориште у којем су била деца, и грађана који истичу да није било потребе за убиством пса, јер пит бул није био агресиван.

Извор Српскаинфо још раније је појаснио да су Ненад и Недељко прве комшије и да између њихових кућа нема ограде, те да се пит бул критичне вечери у неколико наврата кидао са ланца и одлази до дворишта Ненада А.

Извор упућен у цео случај још раније је појаснио да су Ненад и Недељко прве комшије и да између њихових кућа нема ограде, те да се пит бул критичне вечери у неколико наврата кидао са ланца и одлази до дворишта Алексића.

– Ненад је то вече са друштвом био у дворишту, а са њима су била и деца. Пас од комшије се неколико пута тај дан кидао са ланца и прелазио у њихово двориште. Ненад је неколико пута звао комшију Недељка и он би сваки пут долазио и враћао пса у своје двориште и поново би га завезао ланцем – појаснио је раније саговорник.

До кобног тренутка који је уследио око 21 час. Тада су деца пријавила да се пас поново ушетао у њихово двориште, након чега је Алексић револтиран отишао до пса, зграбио га за канап и удавио од дрво.

Још раније је потврђено да ће против Алексића бити поднесена пријава због кривичног дела мучење и злостављање животиње сазнаје Блиц.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".