Глумац Ирфан Менсур познат је по бројним позоришним, филмским и телевизијским улогама, али упркос дугогодишњем присуству у медијима и јавном животу, поједини детаљи из његове приватности, а посебно они везани за његово порекло и породицу, мало су познати јавности.

Наиме, глумац Ирфан Менсур рођен је као Ирфан Курић 1952. године у Сарајеву. Његов отац Менсур Курић је родом из Ниша, а потиче од беговске породице из Доњег Вакуфа.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Његова мајка Нада је потомак грофовске продице Алауповић, а са мајчине стране има чешке, мађарске и хрватске корене. Отац му је био муслиман, а мајка хришћанка.

Након што су се његови родитељи развели, Ирфан одлази из Сарајева и сели се у Ниш код оца и маћехе Мирославе Миме Вуковић.

Ирфан је селидбу и живот на новој адреси доживео веома трауматично и тешко је подносио године проведене у Нишу. Међутим, како је Мима била глумица, преко њених пријатеља заинтересовао за глуму.

Када је матурирао преселио се у Београд и уписао глуму на Академији за позориште, филм, радио и телевизију. Тада је променио презиме Курић у Менсур, по очевом имену.

 

Фото: Архив Новости

 

 

У једном интервјуу је изјавио да је то учинио како би иза себе оставио нешто, како би створио једну нову малу породичну лозу, те додао да су родитељи знали за његову намеру и да се нису противили томе.

Иза себе има два брака, са бившом манекенком Љиљаном Перовић и колегиницом Срном Ланго, као и два сина.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Миша Јанкетић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".