За време своје стваралачке каријере, редитељ Емир Кустурица увек је био окружен лепим глумицама. Знао је да каже да су жене његова вечита инспирација, али само једна дама је дуги низ година његова највећа подршка у свему.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Супруга Маја Кустирица више од 25 година са овим уметником дели оне лепе, али и оне тешке моменте. Маја је завршила Светску књижевност на Филолошком факултету, али је уз свог супруга почела да се бави продукцијом.

У јавности о Маји редитељ не жели много да прича, али када смо га једном упитали ко прави више компромиса у браку за 25 година брака, супруга или он, дао је јасан одговор и истакао на чему јој је највише захвалан.

Фото: Танјуг/Милош Јелесијевић

 

 

Из велике љубави са Емиром Маја је родила двоје деце, ћерку Дуњу и сина Стрибора.

Дуња је дипломирала драматургију, годину дана студирала је историју уметности на Сорбони у Паризу и данас је селектор Кустендорф филмског и музичког фестивала.

 

 

Иначе, писало се доста и о Дуњиној сада већ бившој вези са принцом Александром ИИИ Карађорђевићем. Дуња није крила да јој пажња јавности усмерена на њен приватни живот уопште није пријала.

Фото: Д Карадаревић

 

- Мени то смета, ја мислим да се приватни живот назива приватни живот управо да се о томе не би писало. Нисам профил жене која воли да се експонира када су такве ствари у питању и да са њима излазим јавно- рекла је раније за "Жену" Дуња Кустурица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".