Крлић је касније постао народни посланик и председник скупштинског Одбора за културу и информисање, а својевремено је био и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију. Шушкало се да је управо њен велики хит "Мики, Мићо" посветила баш овом човеку.

Мирко Крлић, испричао је својевремено своју емотивну причу о Брени за "Сабор".

- Тачно је да је Лепа Брена дуже време била моја девојка и да смо се волели. Али, сада је то већ прошлост и ми смо сада само добри пријатељи. О ономе што прича зрењанинска чаршија, да је требало да се уда за мене и да је, тако рећи, све већ било готово - могу рећи да је све то машта и нечије лепе жеље... Ја могу да изјавим да је, после нашег забављања, Брена за мене била и остала велики пријатеј - рекао је том приликом Крлић и додао:

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

- И право да вам кажем, нимало се нисам изненадио када је недавно објављено да се удаје. Јер, ја за ту њену жељу већ одавно знам. Док смо били заједно, често ми је говорила: "Мирко, највећа ми је жеља да заснујем своју породицу. Стално ме прогони мисао да ће слава једнога дана проћи, а ја остати сама..." Од тог страха никако није могла да се ослободи, поготово што је стално била одвојена од родитеља, који живе у Брчком.

Зрењанински заводник открио је како је почела и текла њихова веза.

- Брену сам упознао када је први пут наступала у Зрењанину. То је било пре неколико година, када је као још неафирмисана певачица певала у хотелу Војводина. Свидели смо се једно другом на први поглед. И почели смо да се забављамо. Ја сам тада радио као диск-џокеј у Дому младости, а касније доле у бару. Брена је у нашем граду певала у два маха по неколико месеци, а виђали смо се и касније када је отишла из Зрењанина. Док је овде гостовала, ретко је прошао који дан а да нисмо били заједно.

Иситче да ју је за то време добро упознао.

- Могу рећи да је њен свакодневни живот потпуно одударао од њене улоге певачице и забављачице у локалу. На радном месту, она је до краја била професионалац, а после тога - сасвим обична, морална жена, уз то, за своје године, и веома интелигентна. Знала је шта хоће!

Крлић је истакао да је Брена и као девојка тежила породици.

Фото: Јутјуб принтскрин/KTV Televizija - Zvanični kanal

 

- Као што је познато, она је наступала само у бољим ресторанима, а после тога се вртоглаво успела на сам врх југословенске естраде. Иако је волела да пева, бити запажена, ипак, чим би завршила свој наступ, повлачила се у своју хотелску собу. Волела је дискретна места, да је радознали не оптерећују. Знала је добро да разликује ко су јој искрени пријатељи, а ко су они који то само глуме. Још у току првих контаката с Бреном, запазио сам њену велику жељу за стварање породице. Жарко је желела да живи у породичном кругу, с децом, коју је одувек обожавала.

Одушевљавало га је то колико је била једноставна особа ван сцене.

- У оном другом делу свог живота, то јест, изван естрадне сцене, Брена се трудила да буде што обичнија, што једноставнија. С обзиром на њену корпуленцију, многи вероватно мисле да је она сигурно и љубитељ доброг залогаја. Међутим, стварност је друкчија: иако наочита и крупна девојка, она баш не поклања неку нарочито пажњу јелу - говорио је Крлић.

Фото: Инстаграм принтскрин/ kimkardashian, Јутјуб принтскрин/Лепа Брена

 

 

Њих двоје су тада, упркос њеној популарности, функционисали као и сви други млади парови.

- Када је била слободна, ми смо најрађе одлазили код мојих или код њених пријатеља. Биле су то кућне посете и на тим седељкама смо о свему и свачему ћаскали. На естрадној сцени, Брена је имала друге преокупације. Настојала је да буде прави професионалац - да што боље отпева неку песму, да то буде права вредност. Она је уживала у свом послу. Некима су сметали они њени неуобичајени ефекти, па и оно јахање гостију, али - то је била само споредна, пропратна игра.

Наглашава да се добро сећа Брениног првог продора на нашој телевизији.

- Када је у емисији "Недељом поподне", уз Минимаксове коментаре, наступила с оном својом песмом "Чачак, Чачак, шумадијски рокенрол... Тог поподнева били смо у мом стану и заједно смо гледали телевизијски програм - кад се она неочекивано појавила на малом екрану. Тада је први пут уживо видела себе на телевизији. Међутим, та изненадна слава јој није нимало ударила у главу. Остала је на земљи - иста као што је и пре била", устврдио је Мирко.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Завирите у луксузни бечки дворац Драгане Мирковић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".